Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на Обществения съвет

...
Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на Обществения съвет
Коментари Харесай

Радев прави консултации с ЦИК и Сдружението на общините

Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на Обществения съвет към Централната изборна комисия. По-късно след обяд президентът ще беседва с управлението на Националното съдружие на общините.

Срещите са част от консултациите по самодейност на президента за осъществяване на транспарантен избирателен развой, който да подсигурява правото на глас и здравето на жителите на идните парламентарни избори.

Срещата с Централната изборна комисия е от 11.00 часа, а от 14.00 часа президентът ще беседва с управлението на Националното съдружие на общините в Република България.

Общественият съвет към ЦИК към този момент излезе със мнение, че провеждането на избори в такива условия е допустимо, само че изисква деликатно обмисляне съгласно насъбрания опит при приемането на съответни ограничения за сигурност, а някои ограничения биха претендирали законодателни промени. А ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева през вчерашния ден съобщи, че имат подготвеност за внасяне на предложение за промени в Изборния кодекс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР